NUFFNANG

Wednesday, February 23, 2011

haih.meniru dlm exam bang??

assalamualaikum rakan2 semua.:D
.....
lama yer ff x hupdated blog ni.
hampir ber-fungi dibuatnya.:)...virus tak payah cakap lah kan.-,-
okeh2.dah.cukup merepek fadhli.-,-

okay.tujuan ff menulis entry ni adalah
-sebab ff baru abis stdy add math.kurangkan tension katenyerrr..
-sebab ff geram dengan segelintir umat.

ff geram adalah disebab kan 'mereka'2 ini meniru didalam peperiksaan.
yeah.student biasalah meniru kan....pengakuan:ff pun meniru(terdesak sahaja okay).ff bukan selalu meniru..
okay.ff rasa tak hairan lah.kalau meniru soalan objektif setakat 1 dua soalan tu.
yang kali ni ada 'mereka2;' ni meniru soalan subjektif.
yang ff LAGI PANAS siap bawak masuk buku nota letak bawah meja.
haihh...haremm betul lahh..

rasa dihati nak je ff bagi tau cikgu.tp nnt die fail pulak.kesian.
yelah.orang lain sampai balik pukul 5 petang stdy.
kau,pukul 2 dah balik dah.
dtg sekolah berborak,berdating dan cerita pasal aweks.
aweks??.please lah.SPM der.-,-dah2 lah tuh.
bangge yer ade awekss??.
haihh.
......orang lain beria2 hafal nota sampai gugur bulu kening.
kau relex bawak masuk nota.
hape.kau ingt kau selamat.sory der.sumpah tak.


kalau kau x nak buat nota pasal pelajaran pun.kau buat lah nota mcm kat ats ni.nota jugak.nampak sikit kau tu educated-,-

ada yang lagi tahap kritical.bawak fom masuk dewan.siap msg2 ngn kawan nak tanya jawapan.
yang aku rasa mcm nak gelak terguling2 tercabut bula roma ialah die msg dgn kawan yg sama 'taraf' dgn die..buat ape kan??
disitu kita boleh nampak ke bengongan die yer.

dan bagi ff.kalau meniru subjek add math ke.no wonder lah kan.add math susah geli viva..
yang ni subjek sains..sejarah.haih...-,-.tak tau lh nak ckp apa.
harap2.mereka2 ini insaf lah yer.
spm nnt bukannyer kau boleh bawak masuk nota pun.-,-
sama jugak kau kene hafal.lainlah kalau kau nak masuk kosong mcm tu je-,-

pesanan penaja: menirulah dengan cara yang bijak.jgn meniru dgn cara yg kurang bijak.kerana ia akan menunjukkan kebodohan diri sendiri.


p/s: ff kembali senaman yer.setelah sebulan ff tinggal senaman.bila kita senaman rsa lebih sihat...sihat no 1.bergaya no 2.:D



3 comments:

amalina badruddin said...

ala. ff fikir3 kn. t SPM dyeowg ley ke bwk bku nota mcm tu ? xley kn? so, t mreka mnyesal n xley buang tabiat mcm tu. mcm mana? but i think, ff sgt prihatin lau dak len msti ikt sekaki. tp ff x. ok la tu. bljr dr skrng xmmbwa nota smasa exm =)
skolh kiteowg wlaupun ujian. sma smasa sprti exm SPM btul2. hehehe.beg xley ad dlm kelas, meja pusing & blablablabla la. hehehe =D

Anif Abdullah™ said...

haha..entry paling aku suka..
pesanan penaja dari ex candidate SPM:
tak perlu lah tiru2 masa exam ni,dapat A pon tak berkat seyh..Bila real exam,korang akan tahu kemampuan diri sendiri..so,tak perlu menipu diri ya..huhu!!

FADHLI FARID said...

amalina: haa.tau tak pe..budak2 ni sejarah puun nak meniru.haih-,-

anif: aku pun suka entry ni beb.hahaha.tau tak pe.ala budak2 sekolah akku ni pun.meniru tapi result tak gempak je.sia2 je budak2 ni meniru