NUFFNANG

Saturday, January 22, 2011

mengidam.:)

woot:D
salam.title mengidam macam ape je kan.
korang sehat?dah makan?.solat?

okay.ff ada beg baru.ahahha.:D.tahun ni ff tak beli lagi beg baru.
so tadi ff pegi beli.
tak mahal pun.biasa2 je.
jenama seed je pun.
tapi cuba korang perhatikan betul2.nampak mcm jenama GUCCI kan??
ahhah.nak beli GUCCI sebenar tak mampu.
beli yang iras2 udohhh!

perbualan:
mamat pdi : haa.dik yang ni cantik.nampak mcm gucci sikit
ff : *terkedu*.aah cantik.

pilih punya pilih punya pilih.
sampai abg tuh pun dah buat muka bosan LOL
ff pun bersetuju dgn begitu bangga.
ff pun pilih beg neh.:D
biasa je kot.
:d




kebetulan pulak.kat shoping complex tuh.ada junior ff buat bufday party.
so tadi terserempak lah dengan mereka2 tersebut.
mereka baik
tak sombong.
masih ingat ff walaupun ade yg dah pindah sekolah.

lepas tu at the same time same place.ade jugak buat concert.rockkkkkkkkkkkkk kapakk!
.haihh.rasa bergegar building tuh!
jantung ff pun hampir gugur.-,-
artis yg dtg artis biasa2 je kot.
fiq mentor,anum ff, may pastu sape tah lagi.-,-
*boring*
ff tak amik gmbr pun.
manusia punya lah ramai kat situ.*over je lebih ni*ahha

siap ade perabot belakang stage.:Dhahah

Friday, January 21, 2011

sexy

hohoho;
sila sepak saya laju2.
:D

close-,-


sory.-,-heart close until further notice.-,-
:(
p/s; kan aisyah kan??.terkesok hati ku!.:D


ikrar-,-


saya FADHLIFARID.
telah berjanji dgn kekasih hati awk
untuk tidak akan:

- koment di fb awk lagi
- like status awk lagi
- senyum dekat awk lagi
- bercakap dengan awk lagi

okay.bye.

p/s; semua ini adalah untuk anda berdua.terima kasih.

Thursday, January 20, 2011

mana FF menghilang.-,-

mula-mula ff nak bagi tau yang ff dah lama tak makan ice cream.
weeknd ni kene makan nehh.:D

okay.seterusnya*mcm buat esey*
lama kot ff tak updated.ff buzy beb.online fb boleh lah.tu pun kejap2.kalau online pun sambil buat homeowrk.
cikgu zaman sekarang ni suka bagi homework berdozen2.-,-
pastu nak kene buat nota juga berguni2.-,-
heee.:D
bye


SERABUT


SAYA tak suka awk serabut.
tapi saya suka perkataan SERABUT.
nampak UNIK.


Wednesday, January 19, 2011

shut up!

please.
dont talk to me.


ps;gambar masa zaman montel2.:D

Friday, January 14, 2011

ranking aku mengalahkan hanis zalikha>:)

*sila klick gambar untuk tumbesaran yang cepat seperti susu mamil gold*

ahhahaah.okay tajuk entry memang tak boleh bla.sangat kontrovesi.vavi.
tak de maknenye nak mengalahkan si bloger terkenal tuh.
sape lah aku nii-,-*nada melancholic*
tiibe2.:)

okay.rank aku adalah yang ke...
hahahah
hahah
malu lahh nak sebut*sambil pintal2 rambut*

sila clik gmbr untuk mengetahui.:)

FACEBOOK tutup?? LANSUNg tak kesah!.


kecoh satu malaya.
kat sekolah.kat bilik guru.kat pasar.kat pasar malam.kat butik LV.kat toilet awam.kat pusat tusen.
-,-
semua kecoh pasal Fb nak tutup.
orang yang paling happy dalam dunia ni apabila fb akan ditutup ialah MAMA PAPA saya dan korang.
mesti die akn cakap bagus betul MARK ZUCKERBERG ni.:)

dialog diantara saya dan ayh sy:

ff:papa fb nak tutp dah*nada kecewa*

ayh:bagus lah tuh*nada gembira tahap gaban*-,-

konklusinya ada Fb ff layan,tak de Fb ff tak kesah.

*ff masih ada blog tercinta gile vavi nih!*


NENO NENO saya police fashion.:)


semua orang updated pasal AJl.*aku tak de masa nak updated*
so sekarang baru nak updated.

yea.ana rafali yang menang??
apa??
ha??
*membazir masa aku tengok ajl hari tu*
haihh.-,-

heee.ok.dah2.now pasal fashion.ff tengok ade yang WOW AMAZING and ada yang BLUEKK..:)

yang ni pun agak amazing :O

bila tengok black pakai boot.hati aku berkata "duet2,cepat lah ada duet.nak beli boot mcm black ni"
tapi nak pakai pegi mana??
:D
*bangang*

die ni SANGAT CANTIK.sesuai dengan WOW AMAZING:O
haihh.:O
cair lah mcm ni awkk.:)
*hahaha*

yang ni paling nice to the power of 4.-,-
memang pakaian die paling kacak.
baje die perghhhmemang lah kann.:)
nak beli lahh.nak pakai pegi diner pengawas.ahahahha.LOL.:)

P/S; hari jumaat hari mengupdated blog.:)

operation!!!


salam.semalam act ff dapt mc.so sepatutnya tak payah pegi sekolah.sbb ff sakit dada sbb gastrik.
tapi ff pegi jugak sebab
ff ada 5 masa add math!
korang ade?
ahhaha

rugi lah kalau tak pegi kan?:)

pastu act juga kat kaki ff mcm ada 'bende' masuk.i mean mcm kaca or something else.
dokter ckp,die kasi ubat dulu
kalau bende tuh tak keluar baru
buat operation.
minor je kot.
heee
:)

p/s; sebenarnya ff x de koje nih!.:)


talk to me

please talk to me

eh

no.

please talk to my hand!


yeah its sooo sweet


comel kan itu kucing aisyatul??.:)
heee

"sangat manis"
*sambil memberikan sekeping kertas kepada ff*

haih,sweet sgt kan??.:)
'cat is like tiger'
HOHOHO


Tuesday, January 11, 2011

home tution

salam bloger sekalian alam.:)
home tution....atau private tution
tahun ni aku telah dinobatkan sebagai SPM CANDIDATES
:)
oleh yang demikian ayah aku telah mengambil seorang cikgu yang bernama lokman.
die akan mengajar aku math , math mod dan juga sains.
*sbb bapak aku takut aku main2 kat kelas tusen*
bila cikgu tu dtg rumah,dia ajar2 aku.so that bapak aku dapat jugak perhatikan aku.HEEE:)

tody is the first day kot.disebabkn tusen kat rumah sendiri,aku rasa mcm nak pakai kain pelikat la la la la je.ahhaha.:)

*sedang menungu cikgu tersebut.2 jam kot.lama.*
:(

Saturday, January 8, 2011

perkataan INSHA-ALLAH

FF cuma agak pelik.

semalam terbaca satu mgzin.korang kenal tak calvin thoo tuh.designer tu kan.
die cakap dlm mgzin tu

"insha-allah saya akan masuk islam"

saya pun tak tau.tak berani nak coment.tapi kat situ kan tertera perkataan ALLAH...
mana boleh diorang sebut.

kes kedua: cina yang ff gunting rambut tu.
die membebel ape tah
tibe2 die sebut perkataan
"insha-allah"

heartatack den.
nnt nak try tanya ustazah kat sekolah.





rambut saya hilang

maaf.rambut.-,-
okay.ff dah bosan kot buat rambut mcm yang sebelum ni.pastu..
semalam ff pegi lah ubah design rambut.haih-,-
rasa mcm nak pegi bakar je kedai cina tuh.
ff memang biasa buat kat situ.tak pernah jadi lagi lah kejadian malapetaka seperti semalam.
********
ff ckp kat dia.: i nak korean style dan nampak smart.
cina : *ape tah die membebel*pastu die cakap nak buat hongkong style.die ckp malaysia panas.tak sesua.atok die panas.hujan lebat sampai banjir pun die ckp panas??-,-

haih-,-.so rambut ff sekarang ni okay jugak.tak lah teruk.tapi tak menepati ciri2 yang ff nak.haih-,-..
sumpah tak nak dah buat kedai kau!
biar kau bankrup.


mesti korang tanye mana gambar rambut terbaru??
ff TAK bersedia lagi nak amik gmbr baru.esok lusa ff amik lah.nnt ff update.:)

Thursday, January 6, 2011

banjir-,-

HAHAHA*eh ape gelak2 ni*

ahha.sebenarnya.sekolah ff banjir.rasa macam funy lah pulak kann..
kau giler.padang bertukar jadi tasik.
tempat parking guru bertukar jadi kolam.
kantin bertukar jadi tempat basuh kuali secara percuma
-,-
ahhahaXD

pagi tadi memang tak sangka kot nak banjir.dalam hati nak bawak fom.tapi x sedap hati pulak.
so dd tak bawak.
haihh..-,-
hamekk,pukul 9 sekolah dah banjir.ff selamat.*jgn risau*:)
kelas ff tingkat 3.tapi kelas tu bocor.*kesian*ppd sila amik port.:)
rasa macam sekolah atas tasik.seronok kan.
hahaha
lepas tuh risau.macam mana nak balik.takan nak suruh parents mengharung air kat jalan masuk tu.jalan masuk tu air sampai pinggang.giler!

lepas tu.dalam pukul 1.15 kot.ff dah mula..haihh.hujan tak stop.mcm mane nak balik.
pastu terpikir.tinggg!!
haa.kan ada pintu belakang.tapi takut kot nak lalu.scary.hutan2.sungai.tah2 ade anaconda ke.
pastu ff ajak lah kawan2 ff balik sekali.yg nak balik 2 orang je.AISYATUL dan SARAS.

lepas tuh.mmg ff sorang je lah laki kan.menunjukan kemachoan ff.si saras tu bawak payungb.so 2 orang wanita tersebut guna payung.ff jalan je dalam hujan.*macho tak*?:)
haih-,-
time lalu dekat jambatan tuh.hati reda je.kalau2 runtuh.hanyut lah aku.air memang deras.memang deras lah kannn.-,-
dalam hati,okay,selamat.selamat.selamat.
:)

lepastu kawan ff yang aisyatul tu ckp.ni lah kenangan.
haa.sweet tak*sweet kan*
memang betul kenangan.sepanjang ff 5 tahun sekolah kat situ.never berlaku kejadian sekali mcm tu.-,-
tak pelah,kenangan kan...:)

okay memang kenangan.haih..
*tengah2 stdy mak ff jerit,adikkkkkkk sekolah kau masuk berita.*
ff belari sepantas kilat
yeay.aku glamer.
oh silap
:D






Wednesday, January 5, 2011

saya bizy-,-

maaf.maaf facebook.maaf blog kerana saya telah men-yawangkan anda.-,-
first week sekolah,hari pertama h.work dah berdozen.kan
memang bizy lah kot.tambah2 pulak this year.
aku ketua pengawas*sedikit riak manja*
-tapi tak buat ape pun.wa relex je-

abis kelas kul 2.30.tunggu ayah den amik.
tot tet tot tettt dahh pukul 3.
balik melantak.mandi solat.then terus buat h.work.haih-,-
malam sambung until 11 oclock.-,-

hari rabu kamis jumaat ahad.
semua ada kelas malam.
baru untuk 4 subjek.
later,nak amik full.tapi bulan 3 kot.-,-
haih.blog ni pun dah berswang mawang bawang dahh..:)

curi2 updated blog di ruang tamu*bapak den nampak,habiss*
-,-
sekian.
wish me luck everyday


Monday, January 3, 2011

:) moning

saya fadhlifarid
saya perasan kacak
okay
cukup




hari pertama sekolah bermula

hari pertama persekolahan.dapat hadiah dari kawan.yer,kawan.yer kawan.kawan?.:P
comel kan di lukis.?
ada huruf A.
heee.i like.:D


hari pertama persekolah.homework betimbun.macam ni ha )*&^%$#@
sedozen homework.
berkilo2 homework.
okay.
saya sdg pikir tentang kerja kursus ACC.haihh-,-
esok balik lambat .
siapkn kerja kursus.sedih kan?-,-


Sunday, January 2, 2011

no title is available



sambut hari jadi pakai baju tido.kau ade?

mia sedang kemas rumah

saya bukan nak show off.cuma nak upload gambar je.kalau rase nak kutuk.silakan.